Signify UV-C Installateur

Sedert september 2020 zijn wij gecertificeerd Signify (voorheen Philips Lighting) UV-C installateur.

Het zonlicht bestaat uit UV (ultra-violet) A, UV-B en UV-C licht. UV-A wordt gebruikt voor oa zonnebanken, conservering en insectenvallen. UV-B wordt voor medische toepassingen gebruikt, zoals fototherapie voor de behandeling van huidaandoeningen, zoals psoriasis. UV-C wordt voor desinfectiedoeleinden en kiemdodende toepassingen gebruikt.

De straling van UV-C doodt het RNA/DNA van virussen (zoals Covid-19) en bacteriën.

Tot voor kort was deze techniek alleen toepasbaar in streng afgesloten ruimtes en werd het gebruikt om bijvoorbeeld operatiekamers, instrumenten, gereedschappen en werkoppervlaktes steriel te maken. Sinds kort is UV-C ook toepasbaar in publiekstoegankelijke ruimtes zodat deze straling een zeer belangrijke rol speelt in het weren van virussen.

Vanwege de strenge installatie- en meetprotocollen kunnen alleen door Signify gecertificeerde installateurs deze UV-C armaturen plaatsen en jaarlijks onderhouden en keuren.

Wij zijn er trots op ons de allereerste Nederlandse UV-C installateur te mogen noemen en vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Ons allereerste project bij de personal gym ’t Klaslokaal te Bloemendaal is intussen opgeleverd (www.tklaslokaal.nl)

Meer weten over de Signify UV-C installatie?